Yaşar' ın Web Günlüğü

20 Ocak 2006

Şeytan, rock müziğin tam kalbinde

Vaktiyle Challenger uzay mekiği faciasını ilahi bir cezalandırma olduğunu yazan (isim güya "Allah' a meydan okumak" anlamındaymış) Yeni Şafak gazetesinden yine süper komik bir yazı: "Şeytan, rock müziğin tam kâlbinde"

Yazıdaki ilk komedi Madonna ve Michael Jackson' ın rock müzik yaptığını sanmaları.

İkinci komedi ise yazının giriş kısmında Beatles, Metallica ve AC/DC' den de bahsetmelerine rağmen, yazının kendisinde hiçbir şekilde bu iki grubun şarkılarında neden "şeytani" mesaj olduğu anlatılmamış. Üstelik Metallica' nın şeytan ile ilişkisi sanırım sadece "Am I Evil?" adlı şarkının ismine bakarak kurmuşlar. Allah bilir şarkıyı hiç dinlememişlerdir.

Üçüncüsü ise trajikomik:
Albümlerinde elde ettikleri büyük müzikal başarılara karşın özel yaşamları kimi dönemlerde tiksinti verici türden yozluklara sahne olan Led Zeppelin üyeleri, zirveden hiç inmedikleri 1970'lerde ilk darbeyi grubun solisti Robert Plant'in küçük oğlunun 1978'de âni bir mide rahatsızlığı sonucu ölmesiyle aldılar. Bazı İngiliz yayın organları bunun rakip bir okültist grubun küçük çocuğa yaptığı ölüm büyüsü yüzünden gerçekleştiğini bile savundu. Çünkü hem grubun solisti Plant'in hem de gitarist Page'in yoğun olarak büyücülükle ilgilendikleri dedikoduları o günlerde ayyuka çıkmış durumdaydı.

Ayıp denen bir şey var. Bu kadar saygısızca, bilinçsizce mi yazılır bir yazı?


3 Yorumlar:

  • acaba bu bir tesadüf müdür yoksa gerçekten...!!

    Anonymous Adsız tarafından yazıldı. Tarih: 11:16  

  • neresinden bakıyorsun sen bilemem ama bence o camekanları çıkar çünkü gittikçe kararıyo dünyan

    Anonymous Adsız tarafından yazıldı. Tarih: 14:44  

  • yeni nesil çok çılgın

    Anonymous Adsız tarafından yazıldı. Tarih: 14:41  

Yorum Gönder

<< Home