Yaşar' ın Web Günlüğü

10 Aralık 2005

Karpuzkafa Okay

İlk defa bir Formula 1 yarışını sanırım 1992 ya da 1993' te izlemiştim. Tabi banttan ve özet halinde. Çünkü o dönemde yaşadığım köyde özel televizyon kanalı çekmiyordu. Hafta sonu TRT' nin "Spor Stüdyosu" adlı programı ya da daha sonraları çıkmaya başlayan Star 1 televizyonunun "World Of Motorsports" adlı programda izlemiştim. Ancak o dönemler daha çocuk olduğum için sadece arabaları izliyordum. Pek bir fikir sahibi değildim. Ama o dönemlerde çok iyi bildiğim 2 isim vardı: "Senna" ve "Schumacher".

Aradan zaman geçti ve 1996 ve 1997' de Çanakkale' de Cine 5' in de şifresiz yayında verdiği canlı yayınları izlemeye başladık. Yavaş yavaş bir bilinç oluşuyordu ama çok fazla bilgi sahibi değildik. A
sıl zevk ve asıl bilgi edinimi ise NTV ile başladı. NTV' de Okay Karacan ve Serra Demirkol anlatıyordu yarışları. Okay Karacan' ın olaylara verdiği tepkiler, "aoooooooooooov" deyişleri, geçişler esnasında bağırarak konuşmaya başlaması vs. yarışları daha da heyecanlı hale getiriyordu. Evet birçok kez gaf yapıyorlardı ama yine de yarışları onlarla izlemek zevkliydi.

Şimdilerde ise CNN Türk' te yayınlanıyor yarışlar. Son derece sönük ve bilgisiz, Renault provakatörü anlatıcılarla yarışlarda sinir küpü oluyoruz. Elimden gelse yabancı kanallarda izleyeceğim ama yok öyle bir imkanım.

Bugün Ekşi Sözlük' te gezinirken "okay karacan" başlığı aklıma geldi. Okurken, Michael Schumacher' in 2004 sezonundaki ilk iki yarışı ezici bir üstünlükla kazanmasının ardından Okay Karacan' ın sarfettiği şu sözler dikkatimi çekti (ve evet o sırada askerdeydim ve bu sözleri duymadım):
"evet karamsar olmaya gerek yok.. geçen yarış 6.'ya tur bindirmişti.. bakın bu yarış fark 67 saniyede kaldı.." Alem adamsın ne diyeyim?

Bir de şunlar:
20 Haziran 2004, Indianapolis' te yapılan ABD GP' sinde görülen görüntüler:
http://www14.brinkster.com/arkansis/karpuzkafa1.jpg
http://www14.brinkster.com/arkansis/karpuzkafa2.jpg

Özledik seni be "Karpuzkafa Okay" :)

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

<< Home